
Hygge og samvær er en stor del af formålet med at deltage i fugleskydning. Sådan har det været siden selskabet blev oprettet i 1788 under mottoet – “Borgerlig samdrægtighed er vores selskabs øjemed”. Naturligvis drejer dagen sig om at skyde og ramme, men faktisk behøver man ikke at være verdensmester. De gamle våben er lige uvante for alle og det er ikke altid, at de rammer, hvor man sigter.
Det betyder, at alle kan deltage i fugleskydningen. Mænd og kvinder, store og små, unge og gamle. Hvis det er første gang, man står på en skydebane vil man få en sikkerhedsinstruktion. Derefter indgår man i rækkefølgen på lige fod med alle andre. Måske er man heldig at skyde et mål ned eller to, og måske er man heldig at blive udtrukket til en præmie. Heldet står den kække bi.
Hyggen begynder allerede om morgenen, hvor der skal trækkes lod om skyderækkefølgen. Derefter begynder ladesvendene at forberede ladningen. I teltet spises morgenmad og drikkes kaffe, mens de første skydninger er i gang.
Frokosten spises ved middagstid, og der bliver afsluttet med kaffe, inden skydningerne fortsætter. Klokken cirka 16.00 falder det sidste skud og lodtrækningerne begynder. Sidst på eftermiddagen uddeles præmierne og fuglekongen udnævnes.
I år begyndte dagen lidt grå, men den endte i et strålende solskin.