Frokost med kylling på dåse

Forplejningen fejler ingenting ved en fugleskydning hos fugleskydningsselskabet af 1788. Allerede fra morgenstunden kan man købe morgenmad, basse og kaffe.

Mens formiddagens skydninger afvikles bliver frokosten tilberedt. I år stod menuen på øldampet kylling. Kyllingerne blev sat på en halvfyldt dåseøl, penslet med en lækker marinade ud fra en hemmelig opskrift og balanceret oprejst på den store grill. På den måde fordamper øllet ind i kyllingen sammen med de krydderier, som er tilsat øllet. Efter cirka fem kvarter i den store grill giver det en frisk og dejligt krydret smag.
Frokost
I det store telt er der dækket op til hele selskabet. Direktionen sidder for bordenden med en baggrund af Dannebrog og selskabets gamle fane over kors. De frivillige, der bemander cafeteriaet har herefter travlt med servering af kyllinger, flødestuvede kartofler og frisk salat. Dertil fik man øl eller vin efter behag, mens Storstrøms Tambourkorps fra Vordingborg Kaserne musicerede.

Under frokosten bød formanden, Per Hinrichsen, velkommen og modtog sidste års fuglekongeskive fra Paul Christian Højby Jensen. Endelig orienterede ceremonimesteren, Peter Oxholm Tillisch, om eftermiddagens forløb og den afsluttende oprydning og nedbrydning af skydeområdet.